X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Wat is Tech Ed?

Door iets wat vroeger is gebeurd, vindt Ed techniek eigenlijk maar eng en moet hij er weinig van hebben. Totdat het noodlot toeslaat en zijn gehele familie ontvoerd wordt. Hij zet zijn angsten opzij, zet zijn pet recht en steekt de borst vooruit; het is tijd om zijn angst te overwinnen en zijn familie te redden.

 

Spelomschrijving

Tech Ed is een educatief, online spel waarbij het toepassen van elektro- en installatietechniek binnen een voor kinderen aantrekkelijke vooral ook zeer herkenbare context centraal staat. In Tech Ed kruipt uw leerling in de huid van een hamster met de naam Ed. Ed heeft een belangrijke missie: het bevrijden van zijn ontvoerde familieleden. Om dit te doen, moet hij de hindernissen omzeilen en puzzels oplossen die op zijn pad komen en zo de verschillende levels doorlopen.
 

Doel

Tech Ed wil de belangstelling voor techniek op een aantrekkelijke en sprekende manier bij leerlingen stimuleren. Leerlingen leren tijdens het spelen van de game technische en natuurkundige principes te herkennen en toe te passen door te experimenteren.
 

Voor wie?

Leerlingen tussen de 10 en 12 jaar.

 

Hoe te spelen?

Het spel kan altijd en kosteloos online worden gespeeld op de website www.tech-ed.nl.
 

Spelenderwijs leren

Tech Ed sluit goed aan op het curriculum van het basisonderwijs. De game begeleidt de leerling op spelende wijze door zijn eigen leerproces. Tech Ed spreekt de praktische competenties van zowel jongens als meisjes op eigentijdse wijze aan. De interactieve hindernissen en uitdagingen in het spel bestaan uit herkenbare en alledaagse voorwerpen. Door praktisch te handelen en creatief en behendig oplossingen te zoeken voor de hindernissen in het spel, wordt de technische kennis van de leerling aangevuld, getest maar bovenal geprikkeld.
 
Het spel bevat duidelijke instructies en begeleidt de leerling spelenderwijs door de game. Het toetst wat de leerlingen in de reguliere lessen via andere methodieken geleerd hebben. De leerling kan het spel per level opslaan en later, op school of thuis verder spelen.

Wil jij Ed op jouw mobiel of mp3-speler?

Download de ringtone van Tech Ed voor op je mobiel of de rap voor op je mp3-speler.