X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

In de klas

Tech Ed als waardevolle aanvulling op het lesprogramma

Tech Ed is bedoeld als speelse aanvulling op de lesstof. Het spel kan gespeeld worden vóórdat de eerste technische kerndoelen worden overgebracht aan de leerlingen. Op een speelse wijze even proeven aan de kennis en zorgen dat de leerling een gevoel heeft bij techniek, is dan ook de doelstelling van Tech Ed. Tech Ed kan ook na het behandelen van de leerstof worden ingezet; op een voor uw leerling zeer aantrekkelijke en laagdrempelige manier kan de leerling toetsen of hij bepaalde natuurkundige basisprincipes begrijpt.
 
Naast de gratis te spelen game biedt deze site ook een aantal handige tips en extra's aan om Tech Ed klassikaal te behandelen:
 
  • Doe samen een introductie-opdracht
    Teken eenzelfde soort puzzel, zoals deze in Tech Ed voorkomt, op het schoolbord en los het samen met de leerlingen op. Laat hen ook samen discussiëren en uitproberen om tot de best mogelijke oplossing te komen.
  • Tech Ed als huiswerkopdracht
    Geef uw leerlingen de opdracht een level van Tech Ed thuis te spelen. Laat hen ook opschrijven waar voor hen de knelpunten liggen. Een week later kan het level klassikaal besproken worden en de puzzels op het bord worden opgelost.
  • Download het document Bouwblokken
    In dit document staat een aantal bouwblokken die ook in de game worden gebruikt. Elk bouwblok beschrijft de werking van een stukje techniek, zoals tandwielen of katrollen, en is voorzien van een illustratie. Print en deel dit document uit aan uw leerlingen als referentie bij het klassikaal bespreken van een puzzel of spelen van de game.
Tip: Maak eens een account aan en speel Tech Ed zelf. Op deze manier kunnen leerlingen beter te woord worden gestaan als zij tegen problemen aanlopen tijdens het oplossen van een puzzel.
 

Wil jij Ed op jouw mobiel of mp3-speler?

Download de ringtone van Tech Ed voor op je mobiel of de rap voor op je mp3-speler.